Page title

Sociálna poisťovňa obhájila prvenstvo a je najatraktívnejším zamestnávateľom v štátnom a verejnom sektore za rok 2023

Sociálna poisťovňa po minuloročnom víťazstve obhájila prvenstvo v celoslovenskej ankete Najzamestnávateľ a opäť sa stala najatraktívnejším zamestnávateľom v štátnej a verejnej správe. 

„Je to úžasný úspech, úprimne ma to teší a vnímam to ako veľmi pozitívnu spätnú väzbu od našich zamestnancov, ale aj verejnosti,“ reagoval na výsledky ankety generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Tariška. „Veľká vďaka patrí všetkým zamestnancom Sociálnej poisťovne, či už v pobočkách alebo v ústredí, ktorí boli za posledné obdobie vystavení veľkému náporu novej agendy, čo vyplýva z legislatívnych zmien, ale aj z transformácie a modernizácie našej inštitúcie. Aj preto si zaslúžia dôstojné a motivujúce pracovné prostredie, potrebujú vnímať, že sa o nich inštitúcia zaujíma.“

 Generálny riaditeľ sa poďakoval nielen zamestnancom Sociálnej poisťovne, ale aj širokej verejnosti za tento mimoriadny úspech, ktorý pokladá za výsledok spoločného úsilia. Ambíciou je pokračovať v nastúpenom trende posilňovaním firemnej kultúry, hodnôt a vzájomným dialógom zabezpečiť pracovné podmienky, ktoré motivujú zamestnancov a prinášajú vyššiu kvalitu služieb poistencom Sociálnej poisťovne.

„Považujem za dôležité vytvárať také pracovné podmienky a prostredie, ktoré prispievajú k spokojnosti našich zamestnancov a motivujú ich k výkonu práce, ktorá je skutočne náročná. Odmenou sú pre nich aj viaceré benefity, napríklad flexibilný pracovný čas alebo možnosť práce z domu. Aj naďalej chceme byť atraktívnym a stabilným zamestnávateľom a pre verejnosť inštitúciou, ktorá je lídrom v inováciách,“ povedal generálny riaditeľ Sociálnej poisťovne Michal Tariška.

Výsledky ankety Najzamestnávateľ 2023 vyhlasuje portál Profesia.sk už dvanásty rok. Jej cieľom je priniesť rebríček zamestnávateľov, ktorí dokážu ľudí na Slovensku osloviť svojím prístupom k zamestnancom a prostredím, aké pre svojich ľudí vytvárajú. Do hlasovania v ankete Najzamestnávateľ bolo v tomto ročníku zaradených viac ako dvadsať spoločností v desiatich kategóriách, ktoré prešli nominačným procesom.